annettebengtsson.blogg.se

2017-03-31
20:24:06

Markarbete 🐎

Tråkigt väder även idag då det började regna lagom tills att jag åkte till stallet. Min otur, men trotsade oturen och beslutade mig för att endå rida. 


Så jag tog in båda hästarna innan jag började plocka fram på banan, det blev en styrke övning och sedan travbommar. 
Så det var fyra travbommar som är lite upphöjda på varannan sida. Bild nedan

Den andra övningen var först en bom - 2m - ett litet räcke på ca 30cm - 2,5m - ett högre räcke på ca 50cm kanske. 

Den övningen skulle man skritta till bommen där man fattade galopp och sedan hoppade studs över hinderna. Man kunde dock börja med att trava fram till bommen så att hon skulle förstå övningen. Hon var duktig och fattade övningen, dock blev det lite snett, hon drog till höger när jag skrittade fram till bommen. Men vi kom över båda hinderna. Bild nedan, OBS sista gången rev hon det låga räcket så därav är det snett på bilden då den togs medan jag skrittade av.

När jag red fram så travade jag över bommarna två gånger i varje varv innan jag började hoppa lite smått. Jäklar vad kul hon tyckte det var. Tror hon tyckte det var tråkigt att det inte blev så mycket men dels var jag själv så ville inte bygga om och sedan orkade jag inte. Dessutom ville jag hinna rida klart innan det mörkna då jag inte hade tagit ut sladden till lamporna.


Så nöjd med dagens pass, speciellt när jag inte visste om det skulle bli av då jag fått två "anfall" eller vad man ska kalla det. Men jag mådde bättre när jag red. Fick även ta en extra tablett av min "akut" medecin. Bjuder på två halvdana bilder på Goldies hals då dem togs vid avskrivningen, hon hade dock svårt att stå still 😊