annettebengtsson.blogg.se

2021-11-08
12:18:04

Spårtorps halloween ritt 2021

Igår, söndag, genomförde jag och Goldie en CR40 ritt, en ritt på totalt 40km uppdelat i två slingor a 20km.

Tyvärr så regna det hela dagen men vi kämpa på. Efter första slingan var det fort av med alla grejer och svamp av all skit och få ner pulsen, tyvärr funka inte min klocka så jag fick chansa att hon hade en ok puls. I CR klasser är det en max puls på 60. I första och andra veterinären besiktningen får man en chans till ifall pulsen är för hög, dock har du inte det när du ridit genom mål utan har du för hög puls då så är du eliminerad. Likaså om hästen har fått skador, blöder, är halt då är man eliminerad och får ej fortsätta.



Väntar på att få starta slinga 1

När vi väntar inför start

Skritta fram lite innan start

Efter slinga ett hade Goldie en puls på 56 och vi hade ridit i snitt ca 10km/h vilket jag är nöjd med.
Dock red vi ut med ett ländtäcke men kom in utan, det hade gått sönder och sedan klev hon med bakbenen och gick sönder mer och lossna. 🙄 

När hon var godkänd genom besiktningen så hade vi 30min pause att äta och dricka lite inna start av slinga 2.

Inför andra slingan bytte jag schabrak och benskydd till nya och rena.


Goldie och genom mål på slinga två

Jag red med en jätte trevlig tjej som kunde ta med mitt ländtäcke under andra slingan så jag fick med det hem. Jättesnällt av henne så tackade henne efteråt. Vi red båda slingorna ihop och jag hade väldigt trevligt. 

Efter andra slingan var det av med alla saker och svampa av henne igen. Jag försökte återigen med min klocka men funka fortfarande inte så jag fick chansa igen på om vi skulle klara pulsen eller inte. 
Så till sista besiktningen, Goldie hade en puls på 44! Så stolt! Hon hade lite mörka slemhinnor i ena mungipan, inga sår eller skadar men det hade varit lite tryck där. Så veterinären talade om det för mig men var godkänd, Goldie ömmade även lite i ryggen, troligen pga allt regn, men det var ok i besiktningen. Hon var dock på att slänga på ett täcke fort efter att jag travar upp henne. Hon var ren, ingen hälta eller så, så vi blev godkända och fick en rosett. Mamma fick slänga på ett täcke och vi var klara. 



Bästa Goldie och jag hade en snitt hastighet under ritten på 10km/h och har nu 170 godkända tävlings km.