annettebengtsson.blogg.se

2019-10-19
16:32:02

Träningshelg för Hanna Walfridsson 👌


Både igår och idag har jag tränat för Hanna Walfridsson, hon kommer några gånger om året till min klubb merk (mellösa ryttar klubb). Denna gången kunde jag vara med, men kämpigt var der. Kan kortfattat skriva att jag mår väldigt jobbigt mentalt just nu och det svänger fort.

Jag åkte iallafall och träna trots allt, Goldie fick gå båda dagarna men planen var att Simone skulle ha gått på lördagen, men då hon är hallt blev det ändrat.( kommer ev mer info i eget inlägg)

Igår (fredagen) red jag med mitt gröna lamicell schabrak, micklem träns och ludd skydd från showmaster (tror jag).
Då jag skulle träna två dagar så fokuserade vi först dagen på traven och mer galopp på lördagen. 
Jag fick jobba mycket med att ha rak hals och ställd i nacken vid första och andra kotan. Väldigt svårt att hålla halsen rak och sedan få ställning på det, men vi kämpa på. Sedan träna vi på att jag skulle titta upp och planera vägen, att inte rida här och nu utan ha en plan. 

Vi kämpade även vidare med att jag ska sitta i sadeln och i spänna knäna och ljumskarna. Nöjd men trött med dagen. 
Goldie åkte i sitt backontrack fleece dit och hem samt fick stå med Bot stallbandagen efter. 

Jag tog en promenad med Simone ca 25min medan mamma plockade ur bilen samt transporten. 

Dag 2, lördag

Outfit samma som fredagen utom schabraket som var ett grönt från Hansbo, köpt på granngården. 

Vi började denna träning med lite repetition från gårdagen och gick vidare i galoppen. Vi hade kämpigt med rakheten och ställningen i vänster varv. I galoppen fick jag jobba mycket med min sist, jag skulle sitta i bakbenen och inte på frambenen som hon sa. Jag skulle sitta på rumpan, släppa knäna och gunga med med höften i språnget och inte sitta emot. Så öppna upp så att hon kan lyfta sin rygg och gå i rätt form istället för att spänna mig med knän & ljumskar så hon blir låst. 
Hon blev även väldigt gnäggig och ofokuserad efter vår pause så då skulle jag jobba mer med benen istället för handen, så att hon skulle fokuser på mig igen. 
Sista övningen var att trava, göra en 10m volt efter kortsidan, med rakhals och böjd i 1:a & 2:a nackkota i mitt tempo och där jag ville, sedan fatta galopp göra en 15m volt vid e eller b bryta av innan mitten av nästa kortsida och så tio meters volt. Så höll vi på så tills vi var nöjda med övergångarna, tempot, min sits, vägen, ställningen och halsen. 
Mycket att tänka på men nöjd med henne. Hon var dessutom duktig vid Lastningen och när vi skulle hem på lördagen så gick hon direkt in, inget stopp eller något. Så kul att det släppt iallafall. 

Hon åkte med backontrack fleece hem och hemma duschade vi av henne då hon var väldigt svettig och svamp med liniment schampo. Så klart BOT fleece och BOT stallbandage på. Sedan fick hon följa med på promenaden med Simone a 23min. 

Sedan blev båda avmaskade för sista gången innan dem fick sin mat. 

Slut ord nöjd med träningshelgen och imorgon ska Goldie få vila👍