annettebengtsson.blogg.se

2020-01-31
16:47:25

Dem sista dagarna

 
Hästarna är under igångsättning nu, Simone har börjat longerats över bommar (i måndags av min mamma) och Goldie har börjat trava samt galoppera lite.
 
I onsdags red jag Goldie på bana, vi körde lite bommar i skritt och trav.
Denna övningen
 
Innan jag började så värmde jag upp med skänkelvikningar i skritt samt framdelsvändningar. I traven körde vi lite skänkelvikning och stora volter och galoppera några varv längs fyrkanten.
 
Vi trava över bommarna 3ggr i varje varv samt skritta några gånger. Hon var duktig.
Svårt att fotta när det är mörkt.
 
Efter passet borstades hon av, fick backontrack stallbandag på alla benen samt liniment på rygg och rumpa som jag masserade in.
Nöjd tjej
 
I går (torsdag) red jag båda hästarna, först fick jag försöka få fram en häst under all lera då Simone såg ut som ett lermonster... Vi gjorde sen våran 2:a uteritt i mörker samt vår 3:e uteritt själva.
Sötnosen
 
Vi såg ett rådjur och det enda hon gjorde var att stanna och titta men gick fram efter en stund. Vi mötte även en massa bilar och blev omkörda utan problem. Så stolt över henne. 
 
Ännu en bild pp lilla fluffungen
 
Efter Simone var det Goldies tur...
Och om man nu hade trott att det skulle bli en avslappnad och lugn ritt på den 17 åriga Goldie så hade man fel. Så spänd och fjantig att jag vet inte vad. Så min plan att trava och galoppera lite blev strucken, ingen ide att galoppera på en spänd och fjompig häst i mörkret. Hon spände sig och tog upp huvudet så jag hade inget i handen, hon bara släppte.
 
Så vi nöde oss med en 40 minuter tur med mest skritt men även några sträckor trav.
 
I dag, fredag, har jag jobbat, köpt kanin mat i Eskilstuna och ikväll har jag stallet. Ska väl rida ut på Goldie igen så får se hur hon är då.